تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ تیر ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۵
کد خبر : 1665

دوسالانه «نهال امید» در دو بخش قصه‌گویی صحنه‌ای و قصه‌گویی دیجیتال و در سه سطح ملی، منطقه‌ای و استانی برگزار شد.

سیامک پناهی خبرنگار اویاناق

‌مصرف فرهنگی ‌کودک و نوجوان ‌مناسب نیست/ تخصیص یک‌هزار میلیارد ‌برای تکمیل طرح‌های ‌کتابخوانی

بایگاه خبری oyanhg.ir _ مرند 

به گزارش اویاناق از تبریز، ‌محمدمهدی اسماعیلی ‌در آیین پایانی دومین دوسالانه قصه‌گویی نهال امید که به میزبانی جلفا برگزار شد، اظهار کرد: علاوه بر پیشینه‌ دیرینه‌ای که قصه گویی در جامعه ایرانی دارد، جایگاه ویژه حکایات آموزنده دینی و قصه های قرآنی در ادبیات داستانی ما، قصه‌گویی را به ظرفیتی عمیق و ارزشمند برای انتقال مفاهیم فرهنگی در حوزه آموزش و فرهنگ اجتماعی کشورمان تبدیل کرده است. در همه خانواده‌های ایرانی کودکان با قصه بزرگ می‌شوند که این فرصت را باید برای انتقال مفاهیم فرهنگی مغتنم بدانیم.

اسماعیلی با اشاره به جایگاه ویژه کودکان و نوجوانان در اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ، خاطرنشان کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این راستا برنامه‌ریزی‌های خوبی داشته و برنامه‌های راهبردی در نظر گرفته که برگزاری جشنواره قصه‌گویی «نهال امید» یکی از طرح‌های موفق و اثرگذار در همین حوزه است. ما نیز در وزارتخانه از اقدامات خوب نهاد کتابخانه‌ها برای فعالیت‌های فرهنگی و ادبی حوزه کودک و نوجوان حمایت می‌کنیم.

وزیر فرهنگ رونمایی از نشان هدهد سفید در این جشنواره با هدف ترغیب کودکان و جوانان به قصه‌خوانی و قصه‌گویی را اقدامی ارزشمند دانست و تاکید کرد: رونمایی از هدهد برای بچه‌ها کار بسیار خوبی است و باید بهره‌ گرفتن از این طرح و نشان برای نفوذ قصه در نسل جدید با جدیت دنبال شده و تقویت شود.

گفتنی است، دوسالانه «نهال امید» در دو بخش قصه‌گویی صحنه‌ای و قصه‌گویی دیجیتال و در سه سطح ملی، منطقه‌ای و استانی برگزار شد.

مرحله ملی این دوره طی ۲ روز ۳۰ و ۳۱ خرداد در جلفا برگزار شد و امروز با حضور وزیر فرهنگ، ۱۲ قصه‌گوی برتر شامل ۶ برگزیده بخش دیجیتال و ۶ برگزیده بخش صحنه‌ای به انتخاب هیئت داوران معرفی و تجلیل شدند.

دومین دوسالانه قصه‌گویی «نهال امید» با شعار «قصه خوب؛ نسل خوب» و با هدف ترویج قصه‌گویی، شناسایی و تشویق و بهره‌مندی از توانمندی‌های شبکه کتابخانه‌های عمومی، کتابداران و اعضا، در دو بخش قصه‌گویی صحنه‌ای و قصه‌گویی دیجیتال برگزار شد. در این دو سالانه موضوعاتی چون «مسائل روز جامعه»، «موضوعات آزاد»، «سبک زندگی ایرانی-اسلامی»، «شعار سال» به عنوان موضوعات محوری در نظر گرفته شد.

تحقق عدالت فرهنگی در جامعه از رویکردهای اصلی دولت مردمی است

اسماعیلی همچنین در آیین بهره‌برداری از کتابخانه شهید سلیمانی شهر جدید سهند با اشاره به اقدامات دولت مردمی برای افزایش سرانه مطالعه در کشور اظهار کرد: باید رفتارهای فرهنگی را در جامعه گسترش دهیم و کتاب و کتابخوانی در اولویت رفتارهای فرهنگی است.

وی افزود: تعداد اعضای کتابخانه‌های کشور در دولت سیزدهم به دو برابر نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته که نشان‌دهنده نتیجه‌بخش بودن اقدامات ترویجی در حوزه کتابخوانی است و طبیعتا افزایش سرانه مطالعه را به دنبال دارد. این عملکرد نشان می‌دهد هر چقدر در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم، علاقه و اشتیاق در مردم وجود دارد؛ به همین دلیل در برنامه اصلی فرهنگی کشور توسعه کتابخانه‌ها را در دستور کار داریم.

وزیر فرهنگ میانگین سرانه مطالعه در کشور بدون احتساب قرآن و ادعیه را حدود ۳۳ دقیقه بیان کرد و گفت: این میانگین رقم چندان بدی نیست و امیدواریم که با انجام اقدامات متنوع و متعدد در حوزه کتابخوانی این میانگین برای کشور همچنان افزایش یابد.

به گفته اسماعیلی در حال حاضر ۴۰ درصد از ۱۰ میلیون عضو مشترک و ۳ میلیون عضو فعال که در حدود ۴ هزار کتابخانه کشور عضویت دارند را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند که آمار امیدوارکننده‌ای برای آینده کتاب و کتابخوانی در کشور است.

وی با اشاره به بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و تاکید ایشان به حوزه کتاب کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: معظم‌ له که اشراف کاملی بر حوزه فرهنگ و کتاب دارند، در این بازدید نیز بر تمرکز در بخش کتاب کودک و نوجوان تاکید داشتند. برای دولت نیز این بخش اولویتی جدی است. بر همین اساس بخش کودک و نوجوان اولویت اقدامات ما در کتابخانه‌هاست و در این حوزه هدایت از تولید تا مصرف کتاب را دنبال می‌کنیم.

اسماعیلی با بیان این‌که در حال حاضر مصرف فرهنگی حوزه کودک و نوجوان کشور مناسب نیست، تصریح کرد: دولت در نظر دارد ترویج فعالیت‌های مربوط به کتاب و کتابخوانی حوزه کودک و نوجوان را در تمام استان‌ها توسعه دهد. ما امید زیادی به نسل جدید داریم و قطعا با بهره‌مندی مناسب از فعالیت‌های فرهنگی مانند کتابخوانی، می‌توان ظرفیت‌های این نسل را برای توسعه و پیشرفت کشور در دهه‌های آتی شکوفا کرد.

وزیر فرهنگ به آمارهای خرید کتاب از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز اشاره کرد و افزود: امسال بیش از ۳ میلیون جلد کتاب به ارزش اقتصادی ۴۰۱ میلیارد تومان در نمایشگاه کتاب فروخته شد که بیش از یک میلیون جلد از این کتاب‌ها از طریق سامانه آنلاین نمایشگاه خریداری و به مناطق مختلف کشور حتی در دورترین نقاط نیز رسانده شد. ما به دنبال گسترش این امر در کشور برای تحقق عدالت فرهنگی و دسترسی همه افراد در هر نقطه از کشور به خدمات فرهنگی هستیم.

اسماعیلی از تخصیص یک‌هزار میلیارد ریال برای تکمیل طرح‌های فرهنگی و کتابخوانی استان‌ها خبر داد و گفت: امسال از محل منابع نفتی یک‌هزار میلیارد ریال به پروژه‌های فرهنگی اختصاص داده شده و در تلاشیم که با جذب این قبیل اعتبارات، تمام طرح‌های فرهنگی و کتابخوانی را به پایان برسانیم.

وزیر فرهنگ با اشاره به تکمیل و بهره‌برداری کتابخانه مجهز شهید سلیمانی شهر جدید سهند اظهار کرد: اکنون در بسیاری شهرهای بزرگ کشور کتابخانه‌های جدید با کاربری و خدمات متنوع و گسترده فعال شده‌اند که امروز شاهد بهره‌برداری یکی دیگر از این مجموعه‌های ارزشمند فرهنگی هستیم. امیدواریم به زودی در شهرهای دیگر کشور نیز شاهد تکمیل پروژه‌های این چنینی باشیم.

اسماعیلی از برنامه‌ریزی برای افزایش خدمات کتابخانه مرکزی تبریز هم خبر داد و افزود: در دو سال آینده بخش عمده پروژه‌های مرتبط با کتابخانه‌ها را در این استان را به پایان می‌رسانیم.

گفتنی است، کتابخانه مجهز شهید سلیمانی شهر جدید سهند از توابع شهرستان اسکو در استان آذربایجان شرقی، بعد از کتابخانه مرکزی تبریز دومین کتابخانه بزرگ این استان محسوب می‌شود که عملیات ساخت آن سال ۱۳۹۳ آغاز شد. این کتابخانه در مساحتی بیش از ۳ هزار متر مربع در سه طبقه ساخته شده و دارای بخش‌های مختلفی از جمله مخزن اصلی با گنجایش ۶۰ هزار جلد کتاب، مخزن کتاب‌های مرجع، سالن‌های مطالعه بانوان و آقایان با ظرفیت ۱۰۰ نفر، بخش کودک با ۱۴۰ مترمربع مساحت، اتاق بازی، اتاق مادر و کودک، ساختکده، اتاق علم، بخش نشریات، کلاس آموزشی، بخش خدمات تحت وب، کلاس آموزشی رایانه‌محور، سالن جلسات و تالار آمفی تئاتر است.

با بهره‌برداری از این کتابخانه سرانه کتابخانه‌ای شهر ۱۶۵ هزار نفری سهند از ۰.۶ متر مربع به ۲.۴۲ متر مربع افزایش یافته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز به منظور حضور در چند رویداد فرهنگی به استان آذربایجان شرقی سفر کرد. این دهمین سفر اسماعیلی به آذربایجان شرقی طی دو سال اخیر محسوب می‌شود. در این سفر سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر و معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌ها، محمود سالاری معاون امور هنری، محمدمهدی سموعی رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور وزیر فرهنگ را همراهی می‌کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.